Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Stem δράσεις στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Εκτός από τη ρομποτική αυτό που θέλαμε να πετύχουμε ήταν η ενίσχυση μας σε στην πραγματοποίηση stem δράσεων.


Είχαμε συνειδητοποιήσει ότι οι μαθητές μας ενδιαφέρονται στο να φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους, στο να κάνουν πειράματα και στο να κατασκευάζουν διαφορές  μηχανές με απλά υλικά.


Έτσι λοιπόν επιλέξαμε εκτός από τη ρομποτική το σεμινάριο που θα παρακολουθήσουμε στην Πορτογαλία να έχει τη θεματική των δράσεων stem και πώς αυτές μπορούμε να τις μεταφέρουμε στους μαθητές μας.


Κι αυτή η θεματική έχει ενταχθεί τόσο στις ψηφιακές δεξιότητες που διδάσκουμε στο δημοτικό σχολείο όσο και στους ομίλους erasmus όπου έχουν συσταθεί από την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας και εκτελούνται πέραν του ρολογιού προγράμματος.


Στο παρακάτω ηλεκτρονικού βιβλίου έχουμε ενσωματώσει δράσεις stem που έχουν πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τόσο στα πλαίσια των προγραμμάτων etwinning όσο και στα πλαίσια προγραμμάτων erasmus, στην διεξαγωγή  στα εργαστήρια ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και στους ομίλους erasmus.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

European steam mocs

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων την επιμόρφωση μέσω προγραμμάτων erasmus πλαισίωσαν κι άλλες διαδικτυακές επιμορφώσεις πάνω στη θεματ...